Baterije in pripomočki za več kot 200 000 različniih naprav!

  • Varno, enostavno, hitro
  • Že 18 let št. 1 specialist za baterije in adapterje
  • Več kot 1.000.000 strank

Vprašanja? Prosimo, kontaktirajte nas!

Pogosto zastavljena vprašanja

Radi pomagamo!

Kdo bo dostavil vaše naročilo je odvisno od države in mesta, kjer prebivate. BatteryUpgrade.si za dostavo vedno poskuša uporabiti poštne storitve. Pogosto vam ni treba biti doma za prevzem paketa. V nekaterih primerih uporabimo kurirja (kot je FedEx).

Ponavadi je naročilo z več izdelki dostavljeno kot en paket. Vendar pa se lahko zgodi, da je stran BatteryUpgrade.si prisiljena poslati predmete iz druge lokacije. V tem primeru boste prejeli več paketov.

Če je vaše naročilo preveliko za vaš nabiralnik, bo kurir stopil v stik z vami. Če to spodleti, vas prosimo, da stopite v stik s kurirjem in se dogovorite za dostavo.

Žal te storitve ne podpiramo.

Če naslov vnesete med naročanjem, potem je to mogoče. Če je naročilo že v obdelavi, potem ni več mogoče spremeniti naslova. Če ste naročili izdelke na napačni naslov, čim prej stopite v stik s pomočjo uporabnikom.

Ja, naročilo je lahko dostavljeno v poštni predal.

Po posvetovanju s pomočjo uporabnikom lahko napačni predmet vrnete. Seveda bomo popolnoma povrnili stroške pošiljanja in vam pomagali dobiti pravi izdelek takoj, ko bo mogoče.

Običajno traja nekaj ur, preden je koda za sledenje aktivirana. Če se to ne zgodi, lahko stopite v stik z našo pomočjo uporabnikom.

Paketi običajno vsebujejo edinstveno, sledljivo kodo. Če ima vaša pošiljka kodo za sledenje, bo le-ta dodana v zgodovino naročila v vašemu spletnemu računu potem ko jo prejmemo od poštne storitve. Nato lahko sledite paketu med dostavljanjem.

Poštna storitev majhne predmete dostavi v vaš nabiralnik. Običajno vam za prevzem ni treba biti doma.

Velikih predmetov ni mogoče dostaviti v vaš poštni nabiralnik. Poštna storitev bo običajno za predajo vaše pošiljke pozvonila.

V nekaterih primerih, bo BatteryUpgrade.si poslal predmete neposredno od proizvajalca. Prednost je, da so predmeti novo proizvedeni (tovarniško sveži).

V povprečju so naročila dostavljena v enem tednu od oddaje naročila.

BatteryUpgrade.si poskuša vedno poslati naročila s pisemskimi pošiljkami. Ko je naročilo poslano kot paket, bo dostavljalec pozvonil. Če vas ne more dobiti, vas bo pozval, da se dogovorite za nov termin prevzema.

Vaše naročilo je dokončno, ko klinete na 'naroči' po izbiri načina plačila.

Korak 1:
Izberite želeni predmet na spletni strani in kliknite gumb 'Naroči zdaj'.
Korak 2:
Nadaljujte z brskanjem po strani, če želite naročiti več predmetov.
Korak 3:
V meniju pritisnite 'nakupovalni voziček' za ogled predmetov, ki ste jih izbrali.
Za nadaljevanje nakupovanja in dodajanje novih predmetov v nakupovalni voziček kliknite na gumb 'nadaljuj z nakupovanjem'. Za začetek opravila naročanja uporabite gumb 'naroči'.
Korak 4:
Izpolnite svoje podrobnosti, če prvič naročate na BatteryUpgrade.si. Če ste že naša stranke, se lahko prijava prijavite v svoj osebni račun. Po prijavi lahko spremenite in preverite podatke predračuna in podrobnosti dostave.
Korak 5:
Preverite izpolnjene podrobnosti in izberite način plačila.
Korak 6:
Ko je vse izpolnjeno in se strinjate s splošnimi pogoji, lahko oddate naročilo s pritiskom na gumb 'naroči'.
Korak 7:
Sedaj boste prispeli na transakcijsko stran plačilnega sistema. Ko je plačilo končano, boste prejeli potrditveno e-pošto.

Oddano naročilo je lahko spremenjeno le isti dan. Če želite spremeniti naročilo pozneje, je bilo naročilo morda že poslano. V tem primeru stopite v stik s pomočjo uporabnikom, ki vam bo pomagala.

Svojo celotno zgodovino naročil lahko vidite, če se prijavite v 'Moj Račun'.

Stanje zaloge je prikazano za vse predmete. Visoko stanje zaloge ne pomeni nujno, da je zaloga na mestu blizu vas. Mogoče je, da naročilo traja nekaj dni. Za več podrobnosti preverite dostava

V povprečju so naročila dostavljena v enem tednu od oddaje naročila. Včasih lahko dostava traja malo dlje.

Če ste prejeli kodo za sledenje, lahko dostavi sledite sami. Če kode za sledenje niste prejeli, potem morda koda ni na voljo. V tem primeru stopite v stik s pomočjo uporabnikom. Tam boste lahko dobili več informacij.

Morda vsi predmeti niso bili poslani v enem paketu. To je odvisno od zaloge po lokacijah. Preostali premeti bodo prispeli v nekaj dneh.

BatteryUpgrade.si sodeluje skupaj z različnimi veliki ponudniki plačilnih storitev. Te organizacije zagotavljajo visoke varnostne standarde, da lahko obdelujejo plačila kolikor je le mogoče varno.

Na strani https://www.batteryupgrade.si/redeem lahko unovčite kodo za popust. Ko boste predmete dodali v voziček, bo popust samodejno odštet.

Na strani https://www.batteryupgrade.si/redeem lahko unovčite kodo za popust na vašem kuponu. Ko boste predmete dodali v voziček, bo popust samodejno odštet.

Ja, kupon lahko uporabite na splentih trgovinah BatteryUpgrade, Dustdeal in LightUpgrade.

BatteryUpgrade.si ponuja različne načine plačila. Razpoložljive možnosti lahko vidite na blagajni in na naslednji strani: https://www.batteryupgrade.si/payment.php

Žal ni mogoče plačati s čekom.

BatteryUpgrade.si sodeluje skupaj z različnimi veliki ponudniki plačilnih storitev. Te organizacije zagotavljajo visoke varnostne standarde, da lahko obdelujejo plačila kolikor je le mogoče varno. BatteryUpgrade.si nikoli ne shrani občutljivih plačilnih podatkov, kot so številke kreditnih kartic in kode pin.

Če imate kartico Visa, American Express ali Mastercard, lahko naročilo nemudoma plačate preko varnega plačilnega okolja Adyen.

Namig: Banke in ponudniki kreditnih kartic so zelo strogi. Uporabiti morate natanko enako ime (vključno z nazivom) kot je na kartici, 100% natančno. Preverite datum poteka veljavnosti (mesec in leto) in število CVV2. Seveda je tudi številka kreditne kartice ključnega pomena.

Ali imate težave s plačilom, včasih z nejasnimi ali brez sporočil o napakah? Potem sledite tem namigom ali vprašajte pomoč uporabnikom za pomoč. Včasih imajo stranke težave, ker njihova kartica še ni bila aktivirana ali pa je bila blokirana. V teh primerih je za pomoč pametno stopiti v stik z vašo banko ali ponudnikom kreditne kartice.

PayPal je spletni način plačevanja, ki ga lahko uporabljate v skoraj vseh državah sveta. Z računom PayPal lahko povežete več načinov plačila, kot so kreditne kartice ali bančni računi.

iDeal je sistem za izvajanje spletnih plačil, ki ga uporabljajo številne nizozemske banke. Ali imate spletni bančni račun ene od naslednjih bank: SNSRegiobank, SNS Bank, ING Bank, ABN AMRO Bank, Rabobank, Triodos Bank, ASN Bank, Van Lanschot Bankiers ali Knab? Potem lahko uporabite svoje osebne bančne podatke za plačilo preko njihovega sistema iDeal. Plačilo bo nemudoma prispelo na BatteryUpgrade.si.

Ja, to je mogoče, za več informacij pojdite na stran plačila.

Finančne podatke lahko najdete na stran stika

Svoj predračun lahko potem, ko je bila pošiljka poslana, prejmete s svojega uporabiški račun.

Vaš denar bomo vrnili v 14 dneh po prejemu vrnjenega predmeta. To se sklada z zakoni za spletne trgovine v Evropi.

Po preklicu naročila boste denar dobili takoj, ko bo mogoče. Po preklicu lahko to traja največ 14 dni.

Če naročila ne plačate takoj, vas bomo nekajkrat opomnili na plačilo. Če se ne odzovete, bo naročilo sčasoma preklicano (s strani BatteryUpgrade.si).

Ko imate na računu denar, bo le-ta uporabljen med opravilom plačevanja naročila. Vrednost na vašem računu bo odšteta od vrednosti, ki jo je treba plačati.

Na naslednji strani, [[redeemURL], lahko unovčite kodo za popust na vašem kuponu. Po tem bo popust samodejno odštet, ko izdelke dodate v košarico.

V tem primeru najverjetneje uporabljate kartico Verified by Visa ali Mastercard SecureCode. Te kartice zahtevajo, da Visa ali Mastercard naložita zunanjo stran. Mogoče je, da to stran blokira vaš požarni zid ali program za blokiranje pojavnih oken. To lahko izklopite v brskalniku. Če imate več vprašanj o tem, prosimo stopite v stik z nami.

To je aktivacija varnostne kode s strani vašega ponudnika kredite kartice. Glede na vašega ponudnika se ta sistem imenuje Verified by VISA ali MasterCard SecureCode. Kodo lahko aktivirate ali pa aktivacijo preskočite s klikom na 'don't activate'.

Če med plačilom prejmete sporočilo o napaki, vedno najprej preverite, da ste pravilno izpolnili vse podrobnosti. Če imate še vedno težave, stopite v stik s pomoočjo uporabnikom preko e-pošte. Navedite natančne vrednosti, ki so povzročile sporočilo o napaki. Če je mogoče, priložite zaslonsko sliko.

BatteryUpgrade.si vedno ponuja garancijo proizvajalca. Najmanjša garancija na vse predmete je 12 mesecev. V nekaterih primerih je garnacija več kot 12 mesecev. Več o tem lahko preberete v informacijah o predmetu. Baterije so potrošni material katerega kapaciteta se s časom zmanjšuje. Običajna obraba ni predmet garancije.

Garancijski načrt lahko zahtevate skozi pomoč uporabnikom. Najboljše je, da pomoči uporabnikom pošljete e-pošto. Naslov e-pošte lahko najdete pod naslovom [[contactURL]].

BatteryUpgrade.si je odgovoren za stroške pošiljanja, če uporabite garancijski načrt.

Ko kupite predmete preko interneta, imate pravico do preizkusnega obdobja. Preizkusno odbobje je količina časa v katerem lahko razmislite in se odločite ali predmet ustreza vašim željam. Če vam predmet ne ustreza, ga lahko vrnete, ne da bi navedli razlog. To se imenuje tudi pravica vračila. Preizkusno obdobje traja 30 dni od prejema izdelka. Če v preizkusnem obdoju uporabite izdelek na način, da izdelka ni več mogoče prodati, je preizkusno odbobje neveljavno.

Preizkusno obdobje traja 30 dni od prejema predmeta.

Račun za vaš predmet je tudi garancijski list za vaš premet. Če želite garancijo uporabiti, boste potrebovali kopijo računa. Svoj račun lahko najdete v odseku 'Moj račun'.

Med preizkusnim obdobjem (30 dni od prejema predmeta) lahko predmet vrnete, ne da bi navedli razlog. Izven preizkusnega obdobja nas lahko vprašate o vračilu, na primer, če se je predmet pokvaril med garancijskim obdojem.

Prosimo stopite v stik s pomočjo uporabnikom. Pomoč uporabnikom vam bo dala prava navodila za vračilo predmetov.

Med preizkusnim obdobjem (30 dni od prejema predmeta) lahko predmet brezplačno vrnete ne da bi navedli razlog.

BatteryUpgrade.si vam ob vračilu predmeta ne zaračuna dodatnih stroškov. Vračilo predmeta BatteryUpgrade.si je na vaše stroške.

Denar bo nakazan nazaj na vaš račun v 30 dneh.

Vrnete lahko enega ali več predmetov. Ni vam treba vrniti celotnega naročila.

Predmet lahko najdete na spletni strani na več načinov. Iščete lahko po imenu naprave. Na voljo imate dva načina: uporaba 'iskalne vrstice' in uporaba 'izberite svojo napravo'. Nato vas bo spletna stran vprašala za vrsto naprave, znamko in model. Če teh podatkov ne veste, jih običajno lahko najdete na nalepki na vaši napravi. Drug način je iskanje originalnega dela, ki ga želite zamenjati. Vsak predmet ima eno ali več kod proizvajalca (kode so vidne na predmetu). To kodo ali 'številko dela' lahko iščete z iskalno vrstico.

Iščete lahko napravo (kombinacija znamke in modela) ali z uporabo številke dela. Številka dela je edinstvena koda, ki je prikazana na predmetu, ki ga želite zamenjati.

Ko se poskusite prijaviti na Moj račun in ne veste več gesla, lahko zahtevate začasno geslo z uporabo povezave pod polji za prijavo.

Ko opravite prvo naročilo, boste preko e-pošte prejeli samodejno ustvarjeno geslo. BatteryUpgrade.si vam svetuje, da geslo nemudoma zamenjate z geslom po izbiri.

Ko med opravilom naročanja izpolnite vse svoje podrobnosti, bo račun za vas samodejno ustvarjen.

Podatkov o strankah ne delimo s tretjimi osebami. Edina izjema so podatki, ki jih delimo s ponudniki spletnih storitev z namenom olajšanja spletnih plačil. Podatki o strankah so vedno poslani skozi varno povezavo SSL.

Preko uporabiški račun svojega računa se lahko prijavite v okolje svojega računa. Po prijavi boste nemudoma videli vsa svoja naročila.

Preko uporabiški račun svojega računa se lahko prijavite v okolje svojega računa. Po prijavi boste nemudoma videli vsa svoja naročila. Ko kliknete na ikono pod 'Račun', boste videli ustrezni račun.

Ko se prijavite preko uporabiški račun svojega računa lahko uporabite gumb 'Spremeni' za spremembo osebnih podatkov.

Ko se prijavite preko uporabiški račun svojega računa, lahko uporabite gumb 'Spremeni' za spremembo vašega gesla.

BatteryUpgrade.si vedno skrbi, da so podatki na spletni strani pravilni. Vseeno pa se lahko zgodi, da najdete napako na spletni strani. BatteryUpgrade.si si želi izboljšati svoje storitve, zato lahko komentarje lahko vedno pošljete preko [[contactURL]]

Če imate številko DDV in naročite več kot 350€, lahko naročite preko strani za podjetja. Za več podrobnostih o prednostih poslovnega računa, si oglejte našo poslovno stran, https://www.batteryupgrade.si/business/.

Poslovni račun lahko zahtevate na dva načina. Če greste na [[contactURL]], lahko pošljete zahtevo. Za zahtevo računa lahko uporabite tudi e-poštni naslov business@BatteryUpgrade.si. Zastopnik za poslovne račune bo stopil v stik z vami takoj, ko bo mogoče.

Vse naše poslovne stranke uživajo v odlični in osebni storitvi poslovnih zastopnikov. Poleg tega boste prejeli kakovostne predmete za konkurenčne cene.

Kot poslovna stranka ste nam zelo pomembni. Uživali boste v osebni pomoči uporabikom, ki bo hitro in natančno odgovorula na vaša vprašanja. Poleg tega boste prejeli konkurenčno ponudbo za vsa naročila, ki bo natančno prilagojena vaši situaciji.

Če prvič stopate v stik z BatteryUpgrade business, je najboljše, če uporabite naslednje naslove e-pošte business@BatteryUpgrade.si.

Zahtevo za predračun lahko pošljete na naslov e-pošte: business@BatteryUpgrade.si. Zastopnik za poslovne račune vam bo poslal predračun takoj, ko bo mogoče.

Naročilo lahko oddate neposredno na spletni strani: https://www.batteryupgrade.si/business/assortment.php. Naročilo lahko tudi pošljete na business@BatteryUpgrade.si preko e-pošte. Zastopniki za poslovne račune bodo nato oddali naročilo za vas.

BatteryUpgrade.si ponuja različne načine plačevanja. Razpoložljive možnosti plačila lahko vidite med postopkom oddaje naročila in na naslednji strani:https://www.batteryupgrade.si/payment.php.

BatteryUpgrade.si je del podjeta BraunOni B.V. BatteryUpgrade.si je registrirana pri nizozemski gospodarski zbornici pod številko 08129450. Če imate vprašanje in odgovora nanj na tej strani niste našli, lahko v stik z nami stopite preko [[contactURL]] e-pošte

Svoje cene lahko držimo nizko z optimizacijo našega poslovnega procesa. Namesto da bi imeli 24/7 na voljo osebje, ki bi odgovarjalo našim strankam po svetu, BatteryUpgrade.si ponuja visoko kakovostno storitev s pomočjo preko e-pošte. Na ta način vam lahko BatteryUpgrade.si običajno odgovori v 24 urah. S tem znižamo stroške, kar zagotovi nižjo ceno naših izdelkov.

Informacije o izdelku

Odlaganje baterije v običajne smeti je nezaželeno. Baterija vsebuje okolju škodljive snovi. Baterije prinesite v za to namenjena mesta. Baterije bodo nato reciklirane.

BatteryUpgrade.si prodaja nekaj originalnih baterij. Večina baterij je združljivih znamk.

Ko kupite baterijo, proizvajalec navede indikativni čas. Vendar je to prognoza, osnovana na optimalnih okoliščinah. Dejanski čas trajanja baterije je odvisen od okoliščin uporabe. Na primer, če uporabljate baterijo v telefonu ali prenosniku, ima programska oprema občuten vpliv na čas trajanja baterije.

Napetost nakazuje na količino naboja na povezavi. Napetost baterije mora biti enaka kot napetost vaše trenutne baterije. Če to ni mogoče, mora biti razlika maj kot 0.5 V.

mAh nakazuje vrednost shranjene energije. Pove koliko miliamperov bi baterijo izpraznilo v eni uri. Baterija z višjo kapaciteto (mAh) traja dlje. Baterija z več mAh je v nekaterih primerih večja, saj shrani več energije.

Watt je enota, ki opiše hitrost prenosa energije. Moč naprave izražena v Wattih ustreza energiji, ki je zahtevana za njeno delovanje. Vrednost v Wattih lahko izračunate tako, da pomnožite vrednost mAh z napetostjo.

Kapaciteta baterije prenosnika se mere v miliamper-urah (mAh). Višja kot je ta vrednost, dlje časa lahko uporabljate svojo napravo, preden jo je treba ponovno napolniti. Vrednost mAh ne vpliva na delovanje baterije v vaši napravi. Večja zmogljivost pomeni, da je baterije morda fizično večja.

Baterije so sestavljene predvsem iz celic. Različne celice so pakirane skupaj v ohišju. Obstaja več vrst materialov, ki se uporabljajo za shranjevanje električnega naboja. Najbolj običajne vrste so: Li-ion, Li-po, Ni-MH in Ni-CD. V baterijah Li-ion celice vsebujejo litij in v baterijah Ni-MH vsebujejo nikelj. Vsaka naprava zahteva svojo lastno vrsto baterij. Ni baterije se uporabljajo večinoma v ročnih električnih napravah, baterije Li pa se uporabljajo v prenosnikih in pametnih telefonih.

Baterija je izdelek, ki shrani električno energijo kot kemično energijo in jo ponovno sprosti, ko je to potrebno.

Nikoli ne vrzite rabljene baterije v smeti. Baterije vsebujejo različne škodljive snovi, ki bodo končale v okolju, če jih vržete v smeti. Svoje baterije prinesite v mesto reciklaže baterij.

To so (običajne) vrste baterij:
1: Alkalna baterija: alkalne baterije ni mogoče ponovno napolniti. Primera alkalnih baterij so baterije AA in AAA.
2: Baterija Ni-CD: večinoma se uporabljajo v orodjih, kot so vrtalniki. Te baterije trpijo za spominskim efektom, kar pomeni, da bodo izgubile kapaciteto, če jih ne izpraznite popolnoma. EU zakonodaja, ki je stopila v veljavo 01-01-2017, je zaustavila prepoved baterij Ni-CD.
3: Baterija Ni-MH: tudi ta baterija se večinoma uporablja za orodja, kot so vrtalniki, uporablja pa se tudi za napolnjive baterije AA in AAA. Baterija Ni-MH ima večjo zmogljivost kot baterija Ni-CD in jo je mogoče obravnavati kot zamenjavo za baterije Ni-CD.
4: Baterija Li-ion: te baterije se večinoma uporabljajo v prenosnikih, pametnih telefonih in fotoaparatih. Baterija Li-ion boljše zadrži svojo kapaciteto.

Baterija s suho celico je popolnoma zaprta in ne zahteva vzdrževanja. Baterija bo delovala ne glede na to ali jo držite vodoravno ali navpično. Baterija z mokro celico vsebuje tekočino (elektrolite), ki bo odtekel, če ga ne držite vodoravno. Uporablja se večinoma za industrijske namene in v industriji.

Poleg napetosti (Volt), je pomembna tudi notranja upornost (Ohm). Notranjo uporabnost lahko primerjate s pipo, skozi katero teče voda: če je notranja upornost (Ohm) nizka, spusti skozi veliko vode (tok); če je visoka, lahko skozi teče le malo vode (toka).

Med pozitivnim in negativnim polom baterije se vzpostavi tok (napetost). Ker tok med tema poloma teče skozi napravo, mora biti naprava prilagojena za določeno napetost, sicer naprava ne bo delovala. Običajne cilindrične in kvadratne baterije imajo napetost 1,5 volta. Nekatere vrste baterije so malo drugačne. Še posebno za gumbne baterije (na primer litijeva 3 voltna), lahko razlika v napetosti vpliva na delovanje naprave.

Do kratkega stika pride, ko pozitivni in negativni konec baterije prideta v stik. Potem baterija ne bo več delovala. Kratkemu stiku se je treba izogibati, saj se zaradi notranjih pritiskov (vročine) lahko sprostijo plini. To lahko vodi do eksplozije baterije.

1. Vedno postavite baterijo s pozitivnih in negativnih polom glede na ustrezne ikone na napravi.
2. Nikoli ne odprite baterij.
3. Ne poskusite sami popraviti baterij.
4. Nikoli ne vrzite baterij v ogenj.
5. Nikoli ne vrzite baterij v vodo.
6. Baterij ne hranite v vlažnih/mokrih prostorih kot je hladilnih, razen če so neprodušno pakirane.

Obstajata dve vrsti ne-napolnjivih baterij. Alkalne in cinkove. Alkalne baterije trajajo dlje in so bolj primerne za naprave, ki zahtevajo več moči.

Da, alkalne baterije trajajo dlje.

Velikosti baterij je mogoče prepoznati po njihovem imenu in kodi. Večina imen je univerzalna. Nekateri primeri so:
(L)R03 AAA: majhne cilindrične baterije
(L)R6 AA: cilindrične baterije
(L)R20 D: velike blokovne baterije
(L)R61 E: 9V blokovna baterija

Ne, običajno teh baterij ni mogoče ponovno napolniti.

Za litijeve baterije je značilno nizko samo-praznjenje. Napetost je visoka. Zato se te baterije običajno uporabljajo za namene, ki zahtevajo višjo napetost, kot so mikroprocesorji.

Ponovno napolnjivo baterijo lahko primerjate z avtomobilskim akumulatorjem. Baterijo je mogoče ob primerni uporabi ponovno napolniti do približno tisočkrat. Ponovno napolnjiva baterija lahko vzdržuje napetost 1,2 volta skoraj do konca trajanja. Po tem se baterija hitro izprazni.

1. daljše trajanje (1000 ciklov polnjenja)
2. bolj okolju prijazne kot običajne baterije (manj odpadkov)

Običajno da. Ponovno napolnjive baterije imajo stabilen tok.

V ekstremnih vremenskih pogojih ponovno napolnjive baterije delujejo boljše kot ne-napolnjive baterije.

Najboljše je, če uporabite polnilec, namenjen za baterije Ni-MH. Ti baterije napolnijo z višjim polnilnim tokom. Polnilci za baterije Ni-CD, ki so pogosto cenejši, polnijo s šibkejšim tokom. Mogoče je, da baterij Ni-MH ne napolnijo popolnoma.

Najbolj običajne vrste so: Ni-MH, Li-ion in Ni-CD.

Prednosti Ni-CD: poceni, dobro prenaša ekstremne razmere. Povprečno trajanje (okoli 500 ciklov). Slabosti: postopoma izgubijo svojo največjo kapaciteto vsakič, ko jih polnimo, ne da bi jih prej popolnoma izpraznili (spominski učinek). Kadmij je strupen in ni dovoljen povsod po svetu. Z letom 2017 baterij Ni-CD ni več dovoljeno prodajati.
Prednosti Ni-MH: višja kapaciteta kot Ni-CD. Polnijo se hitreje kot Ni-CD. Manj strupenih sestavin. Slabosti: povprečno trajanje je krajše (okoli 400 ciklov). Ne prenaša dobro ekstremnih temperatur in nizkega stanja naboja.
Prednosti Li-ion: visoka energijska gostota, kompaktna oblika, ne zahteva vzdrževanja (brez spominskega učinka), nizko samo-praznjenje. Slabosti: dražja proizvonja, ne prenaša dobro nizkega stanja naboja.

Kapaciteta določa kako dolgo lahko uporabljate svoj vrtalnik. Vendar je to le indikator, saj žal ni mogoče izračunati števila ur uporabe. To je namreč popolnoma odvisno od načina uporabe naprave.

1. Izognite se ekstremnim temperaturam. Tako vročina kot mraz dolgoročno negativno vplivata na zmogljivost baterije.
2. Poskrbite, da so stiki baterije čisti. Dodatna upornost zmanjša uporabno kapaciteto.
3. Baterijo Ni-CD ali Ni-MH redno uporabljajte. Samo-praznjenje zmanjšuje kapaciteto.
4. Za polnjenje baterije uporabite le priloženi polnilec ali polnilec, za katerega ste prepričani, da je združljiv.
5. Prepričajte se, da se baterija ne more zmočiti. Nikoli je ne postaviti v zamrzovalnik, pečico ali mikrovalovko.

Litijeve baterije vsebujejo relativno veliko energije, ki je shranjena na majhnem prostoru. Ker imajo naprave, kot so fotoaparati, čedalje več funkcij, zahtevajo čedalje več energije.

Za baterijo je bolje, če jo po uporabi odstranite in jo shranite na sobni temperaturi. Tudi če kamera ni v uporabi, lahko tokovi še naprej tečejo, kar povzroči samo-praznjenje baterije. To zmanjša čas trajanja baterije.

Na BatteryUpgrade.si lahko to storite na dva načina. Iščete lahko po znamki/modelu fotoaparata ali po edinstveni številki, ki je izpisana na nalepki baterije.

Za novejše vrste baterij (Ni-MH in Litij) ni pomembno ali telefon vrnete ali ne. Starejše baterije Ni-CD trpijo za spominskim učinkom. Boljše je, če teh baterij med dnevom ne vračate v polnilno postajo.

Na BatteryUpgrade.si lahko to izveste na dva načina.
1: Na bateriji lahko najdete številko dela (edinstveno identifikacijsko število). S to številko dela lahko z iskalno vrstico najdete pravi izdelek.
2: V iskalni vrstici lahko iščete po znamki/modelu svojega brezžičnega telefona ali pa uporabite navigacijske gumbe.

Gumbne baterije se pogosto uporabljajo za pripomočke, kot so ure ali slušni aparati.

Obstajajo naslednje vrste gumbnih baterij:
Srebrov oksid - uporablja se večinoma v urah in fotoaparatih. Primerno za visoko, stalno napetost.
Alkalne - večinoma se uporablja v električnih kuhinjskih pripomočkih. Primerno za visoke naprave.
Litij - večinoma se uporablja v kamerah. Primerno za nizke obremenitve.
Baterije cink-zrak - uporablja se v slušnih aparatih. Brez visokih obremenitev.

Negativni pol je na zgornji strani. Pozitivni pol je na širši spodnji strani. Stran pozitivnega pola po navadi vsebuje podatke o znamki in tipu.

Zrak na nek način aktivira baterijo. Ko nalepko odstranimo, lahko zrak skozi majhne luknje dostopi do baterije, kar aktivira baterijo.

To najlažje najdete tako, da v iskalni vrstici na naši strani iščete s podatki, ki jih najdete na svoji originalni bateriji. Vsaka baterija vsebuje edinstveno številko dela, ki jo je mogoče enostavno najti v naši podatkovni bazi.

Gumbna baterija je okrogla baterija s premerom večjim od višine. Videti je podobno kot gumb. Od tod izvira njeno ime.

Odklopite polnilec. Nato vzemite baterijo tako da odprete zaklep (to ne velja za notranje baterije). Sedaj lahko baterijo odstranite iz prenosnika. Nadomestno baterijo lahko vstavite na enak način.

Napetost se ne sme razlikovati za več kot 0,5V. Razlika več kot 0,5V lahko povzroči težave z zaznavanjem ali celo poškoduje vašo napravo.

Kapaciteta baterij za prenosnike se meri v miliamperskih urah (mAh). Višja kot je ta vrednost, dlje časa bo prenosnik deloval brez polnjenja. Vrednost mAh ne vpliva na način kako baterija deluje z vašim prenosnikom. Večja kapaciteta pomeni, da bo baterija fizično večja. Zato lahko baterija z večjo kapaciteto štrli iz prenosnika.

Če se vaš polnilec ne polni, vendar deluje normalno, imate običajno težavo z baterijo prenosnika. Najprej preverite, če je polnilec pravilno povezan s prenosnikom in ga vklopite v električno omrežje. To vam običajno nakaže indikatorska lučka. Če se ikona polnjenja ne pojavi, to verjetno pomeni, da polnilec ne deluje več ali pa je polnilni vhod na prenosniku okvarjen. Če se ikona polnjenja pojavi, to verjetno pomeni, da baterija ne deluje več.

Vsi naši izdelki ustrezajo vsem pravim standardom kakovosti. Izdelke proizvajamo z največjo pozornostjo. Vsi izdelki so skladni s strogimi zahtevami ISO9001, UL in CE. Poleg tega so vsi izdelki skladni z okoljsko direktivo RoHS, ki veja od julija 2006.

To se je verjetno zgodilo, ker ste kupili baterijo z višjo kapaciteto (mAh). To pomeni, da bo baterija trajala dlje kot običajna baterija. Večja kapaciteta običajno pomeni, da se v celici uporablja več baterij, kar jo naredi fizično veliko. To ne povzroči nobene škode, funkcionalnost baterije ostane enaka.

Združljivih baterij ne proizvaja originalni proizvajalec, zato so pogosteje cenejše. Združljive baterije lahko uporabljate brez kakršnihkoli težav, saj se ne razlikujejo v pomembnih dejavnikih, kot sta napetost in povezava.

BraunOni dela z istim ponudnikom baterijskih izdelkov že 13 let. Izdelki so obširno preizkušeni in imajo vse zahtevane dokumente kakovosti. Vsi naši izdelki ustrezajo vsem pravim standardom kakovosti. Izdelke proizvajamo z največjo pozornostjo. Vsi izdelki so skladni s strogimi zahtevami ISO9001, UL in CE. Poleg tega so vsi izdelki skladni z okoljsko direktivo RoHS, ki veja od julija 2006.

To lahko preizkusite s poganjanjem prenosnika samo s polnilcem, brez baterije. Če se prenosnik pravilno zažene, je težava verjetno v bateriji.

Baterije za prenosnike imajo lahko več različnih številk delov. Da so vsi podatki razumljivi, je navedena najbolj pogosta številka vrat. Zato je mogoče, da se ta številka razlikuje od vaše. Vendar to ni težava. Baterija se bo prilegala in delovala z vašim sistemom.

Proizvajalci pogosto proizvajajo baterije za več modelov prenosnikov. Vsaka kombinacija ima svojo številko dela baterije. Zato ima lahko baterija več številk dela.

Baterija Li-ion ali Li-Po ne zahteva začetnega postopka. Zato baterije za najboljši rezultat ni treba polniti in izprazniti.

Pametno je baterijo napolniti na približno 50%. Nato je najboljše, če baterijo odstranite in jo shranite na suho mesto s sobno temperaturo.

Baterija se bo vedno segrela, če je v uporabi ali se polni. Toda če baterija postane neprijetno vroča, to nakazuje na težavo z baterijo. Priporočljivo je, da baterije ne uporabljate več.

Edine baterije, ki še vedno vsebujejo težke kovine so Ni-CD in svinčene baterije. Zato se baterij Ni-CD od 01-01-2017 ne sme več prodajati. Tudi alternative kot so Ni-MH in litijeve baterije niso zelo dobre za okolje, vendar so precej manj škodljive.

Posamezniki, trgovine in podjetja lahko rabljene baterije vrnejo na občinske zbirne točke ali na zbirne točke v trgovinah.

Večina baterij se reciklira.

Napetost polnilca mora biti enaka napetosti vašega starega polnilca (odstopanje do 0,4 V je dovoljeno). Največji tok (MiliAmper) je lahko višji. Če polnilec prenosniku zagotavlja premajhen tok, je to lahko nevarno. Polnilec bo moral več 'delati' in se zato lahko pregreje.

Na BatteryUpgrade.si lahko to izvest na dva načina:
1: Na polnilcu lahko najdete številko dela (edinstveno identifikacijsko številko). S to številko dela lahko z iskalno vrstico najdete pravo številko dela.
2: V iskalni vrstici lahko iščete po znamki prenosnika, ali pa za iskanje izdelka uporabite navigacijske gumbe.

Normalno je, da se polnilci segrejejo. Vendar previsoka temperatura ni dobra. Zato je pametno polnilec umakniti iz neposredne sončne svetlobe.

Zelo verjetno so vrata za priklop polnilca okvarjena. Ta del se imenuje priklop DC. DC priklop poskrbi, da elektrika pride do vašega prenosnika.

Da, to je mogoče. Najpomembnejše je, da specifikacije nadomestnega polnilca ujemajo s specifikacijami originalnega polnilca.

Da, lahko.

Ne morete najti želenega izdelka? Poskusite z uporabo iskanja

Mnenja

Milan Korbar nas je ocenil:
(5/5)
Izdelek:
Acer Aspire One ZG5 baterija (10400 mAh 11.1 V, Bela)
Splošno:
It comes as it was advertised
O izdelku:
Work according to description
Preberite mnenja drugih strank
  • Varno, enostavno, hitro
  • Že 18 let št. 1 specialist za baterije in adapterje
  • Več kot 1.000.000 strank

Vprašanja? Prosimo, kontaktirajte nas!